fredag 18. februar 2011

"Si meg hva du leser, og jeg skal si deg hvem du er"

Veit at det handlar om boka eg les og ikkje bokhylla mi. Likevel mistenker eg at bokhylla mi kan gi eit dårleg inntrykk. Det kan ha noko med størrelsen på bokhylla mi å gjere... Den er ikkje så stor. Og det som er i den er bøker eg har kjøpt på salg, fått som i velkomstgåve i ein bokklubb, kjøpt fordi eg gløymde å avbestille eller “fått” som i lånt og aldri levert tilbake. Eg har ikkje lest alle eingong.

Eg les ikkje ei bok om eg ikkje veit den er bra før eg les den. Det betyr at eg set min lit til anmeldarane. Altså venninner, svigerfar og kanskje dei som skriv i avisa. Det går som regel bra det. Visst ikkje berre lyg eg og sei at den var bra, unntatt til han i avisa for han bryr seg sikkert ikkje om kva eg meiner likevel. Det betyr at eg låner dei bøkene eg les med veninner, svigerfar eller på biblioteket. Det forklarer også kvifor bokhylla mi er ganske lita. Med fare for å framstå som ein snyltar! Sjølv om eg  faktisk les eindel bøker altså. Så den fortel ikkje kven eg er. Håper eg. For då er eg tjuvaktig og veldig forvirra. Ikkje fordi eg har stelt så mykje bøker heller... Iallfall veldig forvirra då! For der er bøker om MASSE rart. Forvirra og litt snål då.

Så bestemte eg meg for å sortere bøkene mine. Etter farge!

Det syns eg vart stilig. Veldig fort gjort også, for det er jo ikkje så monge bøker liksom.  Eg har altså mange svarte og kvite bøker. Eg måtte sette nokre svarte bøker ein annan stad faktisk. Og blå. Ikkje så mange rosa og lilla, og sidan der er så mykje rart frå før, kan eg like godt kjøpe ei lilla bok eller to på mammut. Men ikkje blå!No ser bokhylla mi litt annleis ut . Og kan faktisk velje å sei at eg er fargerik, stilig og ryddig.

Og eg innser no at  det er ein viss mogelegheit for at eg går glipp av eindel godbitar når det gjeld bøker. Nokre gode tips?

Ps. Om du ser ei bok som er di i hylla mi, ta gjerne kontakt. Du skal få den tilbake!
Pps. Om du treng ei litt rar bok kan du gjerne få låne med meg.

3 kommentarer:

 1. Likte selve bokhylla også, jeg...passe stor.
  Koselig å ha deg i "bloggland"!

  Klem,
  Line

  SvarSlett
 2. Det vart ganske stilig, Ann Sofi!
  Lagt deg til som følger :)
  Josefine

  SvarSlett
 3. Forresten, "Drageløperen" er sånn rosaaktig, og det er ei veldig bra bok, som du sikkert har lese ;)

  SvarSlett

Eg vert kjempeglad om du legg igjen ein kommentar!