søndag 6. mars 2011

Min favoritt!

Noko av det kjekkaste eg veit er å gjere noko i lag med familien min. Eg håper det er mange som har det på same måten. For det er flott altså, å gjere noko saman med dei du er mest glad i i heile verda.

Mitt nyttårsforsett i år er søndagstur. Ein genial ide syns eg!

Favorittsøndagsturdestinasjonen (bra ord?;) min er Hakallegarden. Ungane vert heilt ville når vi skal dit. Og eg gler meg nesten like mykje.

  Å fare dit er berre så kjekt! Der er eit flott vertskap med eit genialt konsept som berre opnar heimen og garden sin for alle. Tenk kor flott! Eg hadde aldri tort det! Men dei gjer det altså så hjerteleg at det er heilt umogleg å ikkje beundre dei for det.

 Det gjev oss mogelegheit til å oppleve mange forskjellige dyr. Eg trur det er viktig at ungane mine får det. Og når eg ser kor dei koser seg saman med dyra og kor ivrige og interesserte dei er, veit eg at eg har rett. Og vi reiser derfrå med knuste ungar som eigentleg helst vil flytte inn i fjøsen kvar gong. Dei vert ikkje leie! 

Der er leikeplass på tunet med trampoline og det som ellers er på leikeplassar. Ein kan hoppe i høyet, og der er grisar, alpakkaar, sauar, esel, kaniner, fleire hestar, ein hund, masse kattar som får kattungar heile tida og gjer at det er bort imot umogeleg å få med jentene heim, høner og masse andre fuglar. Og ein lavvo der vi kan grille pøsler og pinnebrød eller berre varme oss om det er litt surevèr. Gråtass tek oss med på tur litt opp i fjellet.Favoritten her i huset er sjølvsagt hesten Lilja. Eg vert nesten litt flau fordi jentene står i ridekø HEILE tida! Eg må liksom avlede dei litt inn i mellom så ikkje dei som leier hesten får heilt gnagsår.  

 

I kafèen, som er i løda, har dei kaffi og brus og masse deilig heimebakst og vafler. Der er glas i golvet så ungane ikkje går glipp av noko nede i fjøset. Og det geniale er altså -dei har butikk i kafèen!!! Og så  sel dei berre dei vakraste ting der! Det er berre heilt genialt altså. Medan far et vafler og ungane leikar ute kan eg gå rundt og rundt og rundt og rundt ogs berre nyte og plukke litt her og der og kome heim med glas og boksar og andre småskattar i dei flottaste fargar. Du kan også kjøpe kunst, leiker og kle. Det er berre heilt genialt! Og eg elskar det. 

Alle dei andre bileta er frå i fjor, men dette er frå den nyoppussa butikk-kafèen.
Fantastisk!
Med den nye servise-serien frå pip.
Samme som tapeten min på stua.
Eg seier ikkje meir!

Hakallegarden er min absolutte favoritt! Og nei, eg bryr meg ikkje litt om fjøslukta eingong...

Denne helga tok vi søndagsturen på laurdag. Gjekk fint det også;)

I dag har vi berre vore heime og sett ski -heia petter-, eg og jentene har baka bollar, vi har leika litt og hatt kaffibesøk med fastelavensbollar. 


Håper du har hatt ei fin helg du også, og at du får ei flott veke!

2 kommentarer:

  1. Vi er flere i Hakalle-fanklubben! Det er ei nydelig strand nedenfor garden, også - med den fiiiineste sand du kan tenke deg...jeg tok med hjem sist vi var der, og fylte opp i lysholdere og glass...flott sted!!

    SvarSlett
  2. Vi har ikkje vore dere endå, men har tenkt oss dit mange gongar! I vå/sommar SKAL vi dit ein tur eller tre :)

    SvarSlett

Eg vert kjempeglad om du legg igjen ein kommentar!